top of page
Fermentatie recepten
Hier vind je twee soorten recepten. Enerzijds zijn er de fermentatie recepten, om zelf aan de slag te gaan met fermentatie. Hierin wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je het ferment opstart, wat je eventueel in tussentijd moet doen en wanneer het klaar is. Anderzijds vind je hier onder ook recepten van gerechten waarbij fermenten worden gebruikt zoals bijvoorbeeld gegrilde aubergines met miso karamel.
Zoeken


Lékkere dikke vegan melkkefir
Er is maar weinig wat ik echt mis sinds ik vegan ben, en dat wat ik mis, is het dierenleed natuurlijk absoluut niet waard. Maar zelf...

Margot
14 apr2 minuten om te lezen
17
0


Augurken soep
Bij augurken denk je vast niet meteen aan soep. Tenzij je Oost Europese roots hebt, want daar is augurkensoep een alom bekend gerecht....

Margot
14 nov 20241 minuten om te lezen
96
0


No waste Kimchi pannenkoekjes
Ken je dat? Van die herfstdagen waar op buiten een waterig zonnetje schijnt, en waar je na, het werken in de tuin, binnen bij een...

Margot
11 nov 20241 minuten om te lezen
94
0


Mak 막 kimchi oftewel; ge-MAK-kelijke kimchi
Wanneer mij gevraagd wordt naar "het" kimchi recept dan stel ik steevast de vraag welke soort kimchi ze bedoelen. Dit schept altijd wat...

Margot
2 sep 20241 minuten om te lezen
370
0


Mu 무 kimchi
Die lange witte wortel die je wel eens bij de groenteboer hebt zien liggen. Die noemen we in Nederland rettich. Hij smaakt radijsachtig...

Margot
31 aug 20242 minuten om te lezen
234
0


Gazpacho met gefermenteerde tomaat
In de zomer zijn er weinig gerechten waar ik zo van geniet als van gazpacho. Ik maak deze koude soep dan ook in allerlei varianten. En...

Margot
4 jul 20241 minuten om te lezen
126
0


Eindelijk gefermenteerde tomaatjes zonder schimmel
Als je denkt dat fermenteren bij mij altijd goed gaat, dan heb je het mis. Ik experimenteer er graag op los en dat is onlosmakelijk ook...

Margot
3 jul 20241 minuten om te lezen
429
0


Pompoensoep met gekarameliseerde ui, gember en miso
Inmiddels is het voorjaar bijna voorbij en doen de planten op het pompoenenveldje flink hun best om in de herfst nieuwe pompoenen af te...

Margot
21 jun 20241 minuten om te lezen
105
0


Wilde bloemen & rabarber soda
Deze gefermenteerde frisdrank is als een wandeling door de natuur. Verfrissend en verrassend simpel om te maken.

Margot
8 mei 20242 minuten om te lezen
320
0


Vier de lente met aubergines van de bbq met sticky miso karamel
Het eerste lenteweer van het jaar laat zich weer zien. De eerste lente-achtige dag moet bij altijd gevierd worden, daar steken we elk...

Margot
10 apr 20241 minuten om te lezen
63
0


Appel cider Azijn, het basis recept
Als je graag wil beginnen met fermenten, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, dan heb ik hier een perfect starters recept. Als...

Margot
25 mrt 20242 minuten om te lezen
551
0


Waterkefir basisrecept
Ben jij op zoek naar een manier om gezonder te leven zonder dat het al te veel moeite kost? Misschien weet je dan al dat je door middel...

Margot
20 mrt 20242 minuten om te lezen
767
0


Paarse wortels pickles met tijm
Kan jouw week wel wat kleur gebruiken? Vul dan op maandag een paar potten met mooie kleurrijke groenten en serveer ze volgend weekend al...

Margot
18 mrt 20242 minuten om te lezen
232
0


Kombucha basisrecept
Kombucha wordt steeds populairder, je vindt het tegenwoordig in elke supermarkt en op menig drankkaart in de horeca kun je dit gezonde...

Margot
13 mrt 20241 minuten om te lezen
930
0


Aardperensoep met spliterwten miso
Als ik een miso proeverij geef dan maak ik daar steevast een soepje bij. Geen miso soep zoals je deze kent uit Japanse restaurants, maar...

Margot
8 mrt 20241 minuten om te lezen
40
0


Vrolijke kerst pickles
Deze super gezonde pickles brengen meteen de kerstsfeer in jouw huis én ze maken jouw kerstdiner à la minute tot een feestje. Het is ook...

Margot
4 dec 20232 minuten om te lezen
243
3


Houmous met een twist
Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor houmous met vers gebakken brood. Ok, ik geef toe dat ik wellicht wat verrast zou zijn...

Margot
15 aug 20232 minuten om te lezen
271
0


Langzaam gegaarde knolselderij met gefermenteerde knoflook
De toegewijde volgers onder jullie weten dat ik fan ben van vegan bbq's. En nee, ik heb het hier niet over in de winkel gekochte...

Margot
5 jun 20231 minuten om te lezen
279
0


De zuurkoolsalade van mijn oma; jouw go-to fermentatierecept.
Zo lang als ik me kan herinneren was ik gek op de salades van mijn Poolse oma. De ingrediënten mocht ik zelf plukken in de moestuin...

Margot
6 feb 20231 minuten om te lezen
457
0


Leven voor miso
Bij ons op de Pekelboerderij is het maar moeilijk voor te stellen hoe het leven was voordat we miso ontdekten. Er liepen al lopen altijd...

Margot
10 jan 20232 minuten om te lezen
500
0
bottom of page