top of page

Veel gestelde vragen over de workshops

Hieronder  vind je de veel gestelde vragen over de fermentatieworkshops van Ferm. Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan even contact op via onderstaand mailicoontje

Ik heb geen ervaring met fermentatie, welke workshops kan ik dan het beste volgen?

Als je nog geen ervaring hebt met fermentatie dan kun je het beste met de basisworkshop starten. Je leert dan de basisprincipes. Je gaat een voor een aan de slag met verschillende technieken waardoor je  de wereld der microben gaat begrijpen. Hierna weet je thuis waar je op moet letten en kun je voedselveilig en zonder ontploffende potten verder allerlei fermentatietechnieken gaan ontdekken.

18118092316071724.jpg

Ik  heb een workshop geboekt maar ik kan toch niet. Wat nu?

Tot 6 weken van te voren kun je je workshopdatum verzetten naar een andere datum. Je kunt dan desgewenst ook een andere workshop kiezen, het eventuele verschil in prijs wordt verrekend. 

Als je  binnen 6 weken de workshopdatum wil wijzigen dan gaan wij op zoek naar een deelnemer die in jouw plaats deel kan nemen. Als dit lukt dan kun je alsnog kosteloos de datum verzetten. 

Screenshot_20220815_091256.jpg

Ik ben vegan, kan ik dan wel mee doen met de fermentatieworkshops?

Ferm is 100% vegan, je kunt daarom in alle  workshops alles proeven én maken. Fermentatie voegt veel smaak en gezondheid toe aan een plantaardig dieet en is daarom juist uitermate geschikt voor vegans. Hier wordt in de workshops uitgebreid op in gegaan en je kunt er alles over vragen zonder dat jouw keuze ter discussie wordt gesteld.  

Ik eet niet plantaardig, ben ik dan wel welkom bij workshops van Ferm?

Iedereen is welkom bij Ferm! Het doel van Ferm is om iedereen te inspireren door zelf te proeven en ervaren wat plantaardige fermentatie voor jou kan betekenen. Je hoeft geen discussies over veganisme te verwachten maar wees wel voorbereid op een nieuw smakenpalet waarvan je niet wist dat die bestond 

Ik heb een handicap, kan ik dan mee doen aan een workshop?

Ik eet niet plantaardig, ben ik dan wel welkom bij workshops van Ferm?

Er zijn altijd mogelijkheden maar uiteraard is dit ook afhankelijk van je beperking. Via workshoplocaties lees je per locatie of het rolstoeltoegankelijk is, of er trappen zijn en of het toilet bv toegankelijk is etc. Heb je een andere beperking, bv wbt gehoor of het uitvoeren van keukentechnieken zoals bv snijden. Neem dan even contact op, dan kunnen we samen bespreken hoe we dit aan kunnen pakken.

external-file_edited.png

Ik ben niet vegan, ben ik dan wel welkom bij workshops van Ferm?

Door een omgeving te creëren waarbij je de gezonde micro-organismen stimuleert en de ongezonde elimineert. 

Dit kan bv door het toevoegen van zout, al dan niet afsluiten van zuurstofde juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

17939139868717265_edited.jpg
kimchi_edited.png

 Wanneer weet ik of de workshop waar ik me voor aan heb gemeld doorgaat?

 Micro-organismen, ookwel microben genoemd, zijn uiterst kleine eencelligen die overal in de natuur voorkomen. De mens kan niet leven zonder micro-organismen maar er bestaan zowel goede als slechte microben. Binnen fermentatie werken we vooral met bacteriën, gisten en schimmels.

bottom of page