top of page

Over Ferm 

Vanuit Ferm deelt Margot met veel enthousiasme haar passie voor fermentatie door het delen van veel gestelde vragen& feiten over fermentatie, én het geven van fermentatieworkshops. Er is een continue vernieuwend aanbod van workshops op open inschrijving via de webshop beschikbaar, daarnaast zijn workshops op maat mogelijk. De workshops zijn altijd plantbased en seizoensgebonden.

Ferm Margot Zylicz203-internet.jpg
Foto: Inge van Mill

Over Margot

In onze oude Goudse kaasboerderij komt, de opvoeding in de keuken van mijn moeder, mijn culinaire zoektocht, uitgestrekt over wereldreizen op de motor, en de droom om met mijn partner zelfvoorzienend te kunnen leven, samen. Koken en kweken is, samen met fotografie, altijd een rode draad in mijn leven geweest. Dit kwam tot volle bloei toen we een vervallen boerderij in het Groene Hart kochten. 

Mijn wereldse zoektocht naar kleurrijke keukenculturen en verrassende smaken, kwam met grote regelmaat uit op een fermentatievat. Fermentatie, een conserveringstechniek die ik reeds kende uit Polen, het land van mijn vader, en waar ik steeds dieper aan verslingerd raakte. Het is een verslaving die onnoemelijk veel passie en creativiteit in mij naar boven brengt. Zowel de microbiologische achtergrond als de intrigerende smaakvariaties, vragen altijd om meer. Fermenteren voelt voor mij als toveren met eten, wanneer gaandeweg het proces de kleur, geur, smaak en textuur verandert. Een transformatie van voedsel die oneindige mogelijkheden biedt die, juist nu er steeds meer plantaardig gegeten wordt, misschien wel welkomer is dan ooit. 

bottom of page