top of page
Profiel
Lid sinds: 15 aug 2022
Posts (30)
5 nov 2025 ∙ 1 min.
Pompoenkimchi
Als de dagen korter worden en de lucht naar natte bladeren en houtvuur ruikt, verschuiven mijn fermentatieprojecten met het seizoen mee. De zomergeuren maken plaats voor diepere, aardse aroma’s, en de potten vullen zich met wat de herfst te bieden heeft: dikke pompoenen, knapperige kolen, wortels vol zoetigheid. De herfst is het seizoen van overvloed: dikke pompoenen, knapperige kolen, wortels vol zoetigheid. En wat is er nu leuker dan die smaken te vangen in een pot vol levendige bubbels en...
74
0
31 okt 2025 ∙ 2 min.
Halloween pickles
Pompoenen horen bij de herfst, maar vooral bij Halloween. Waar de één ze uitholt tot griezelige lantaarns, stop ik ze liever in een pot met pekel en , specerijen. Zo ontstonden deze Halloween Pickles: kruidige, friszure plakjes pompoen die smaken als herfst in een potje. Pompoen leent zich verrassend goed voor pickles – stevig genoeg om knapperig te blijven, maar zacht genoeg om de smaken van de pekel goed op te nemen. In deze versie combineer ik dille met roze peper. Een milde niet pittige...
40
0
26 sep 2025 ∙ 2 min.
Simpele shoyu of sojasaus
Het woord sojasaus zoals wij het kennen is een verbastering van het woord Shoyu. In de tijd dat alleen de Nederlanders mochten handelen...
122
0
Margot
Schrijver
Fermentatie expert
Meer acties
bottom of page