top of page

Langzaam gegaarde knolselderij met gefermenteerde knoflook

De toegewijde volgers onder jullie weten dat ik fan ben van vegan bbq's. En nee, ik heb het hier niet over in de winkel gekochte vleesvervangers. Op mijn bbq zijn het de groenten zelf die de hoofdrol spelen.


We hebben een hele knolselderij langzaam geroosterd met zowel gefermenteerde als verse knoflook. Deze bolvormige wortel wordt zoet op de barbecue maar behoudt tegelijkertijd wel haar aardse smaak met boterachtige en bevredigende tonen van knoflook en een beetje zure toon van de gefermenteerde knoflook brengt het geheel in een hartige en smakelijke balans.

Dit gebraad is zeker niet alleen voorbehouden aan veganisten, want op elk bbq-feestje lijkt iedereen dol te zijn op dit gerecht met hart en ziel. Vergeet niet om deze geroosterde knol te serveren met je favoriete gefermenteerde saus. Miso veganaise en gerookte sriracha zijn hier onze geliefde combinatie.




208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page