top of page

Pompoensoep met gekarameliseerde ui, gember en miso

Inmiddels is het voorjaar bijna voorbij en doen de planten op het pompoenenveldje flink hun best om in de herfst nieuwe pompoenen af te leveren. De voorraad van afgelopen jaar is al flink geslonken, maar de donker en koel bewaarde pompoenen verschijnen hier nog steeds op het bord.


Deze pompoensoep met een zoetje van de gekarameliseerde ui, het verwarmende van de gember en de umami van de Hollandse kikkererwten miso doet het erg goed in dit regenachtige voorjaar.


Je voegt de miso pas helemaal aan het einde toe, zodat je zo veel mogelijk van de smaak behoudt. Let daarom op dat niet gewoonte getrouw tussendoor proeft en extra zout toevoegd; want in de miso zit genoeg zout en dan wordt deze heerlijke soep echt te zout.


Laat je het hieronder weten als je vragen hebt? En we vinden het leuk als je @fermfermentatie tagged wanneer je deze heerlijke soep maakt en er een foto van post op de social media.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page