top of page

Paarse wortels pickles met tijm

Kan jouw week wel wat kleur gebruiken? Vul dan op maandag een paar potten met mooie kleurrijke groenten en serveer ze volgend weekend al in een salade, op de borrelplank of als sidedish bij de avondmaaltijd.


Vind jij die beugelpotten met fermenterende wortels ook zo mooi in je keuken staan? Kijk dan eens naar deze paarse wortel pickles. Binnen een paar minuten heb je een pot gevuld, en deze kan de hele week shinen in je keuken terwijl de gezonde microben hun werk doen.


Paarse wortels zijn zo'n mooie kleurrijke groente, zonde dat ze niet overal in de winkels liggen. Als je ze doorsnijd worden ze alleen maar mooier door hun prachtige kern. Zo fijn om een moestuin te hebben waar je dit soort regenboog groenten kunt kweken. Als je geen moestuin hebt dan vind je deze mooie paarse rakkers bij een goed gesorteerde groenteboer.

Veel groenten verliezen hun mooie kleur als je ze wat langer laat fermenteren. Maar rode biet en paarse wortel bevat zo veel kleur dat dit niet het geval is, perfecte groenten dus als jij ook zo kunt genieten van die kleurrijke potten.


Bietjes en wortels bevatten veel suikers, waar de gezonde melkzuurbacteriën extra van genieten. Dat betekent dat de druk op je pot wat sneller op kan lopen, zeker nu de temperaturen weer wat gaan stijgen. Start daarom met dagelijks ontluchten als je belletjes gaat zien.

Om te ontluchten open je, met een hand op de deksel, de pot kortstondig zodat je gesis hoort door het koolzuur wat ontsnapt, en daarna sluit je de pot meteen weer. Ben je bang dat je dit vergeet, of ben je gewoonweg te druk? Gebruik dan een pot met een waterslot, dan gebeurt dit ontluchten automatisch en heb je er geen omkijken naar.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page