top of page

Halloween pickles

  • Foto van schrijver: Margot
    Margot
  • 31 okt
  • 2 minuten om te lezen

Pompoenen horen bij de herfst, maar vooral bij Halloween. Waar de één ze uitholt tot griezelige lantaarns, stop ik ze liever in een pot met pekel en , specerijen.


Zo ontstonden deze Halloween Pickles: kruidige, friszure plakjes pompoen die smaken als herfst in een potje.


Pompoen leent zich verrassend goed voor pickles – stevig genoeg om knapperig te blijven, maar zacht genoeg om de smaken van de pekel goed op te nemen. In deze versie combineer ik dille met roze peper. Een milde niet pittige combinatie voor het smaakpallet van kleintjes. Wil je een meer volwassen smaakcombinatie, vervang de dille en roze peper dan voor plakjes verse gember, 1 tl mosterdzaad met een kaneel stokje, voor dat typische warme herfstgevoel.


ree

Met koek uitsteekvormpjes maak je van dit recept een echt Halloween feestje. Heb je geen koekjesvormpjes met het Halloween thema? Gebruik dan algemene koekjesvormpjes, ga zelf aan de slag met een scherp mesje of snijd de pompoen gewoon in kleine blokjes.


De Halloween pickles geven een speels effect op tafel. Perfect bij een Halloween-borrelplank, of als frisse tegenhanger bij een kruidige herfststoof, een vegan pompoenburger of een lauw warme salade met geroosterde pompoen en linzen.


Deze pickles zijn al na een paar dagen op smaak, maar worden dieper en ronder naarmate ze langer staan. Maak dus gerust een extra potje: ze zijn niet alleen lekker, maar ook prachtig om cadeau te geven of in je eigen kast te laten staan.


Stevige pompoen met een groot snijvlak werkt het beste. Wij gebruiken daarom het lange gedeelte van de flespompoen (het deel waar de zaden níet in zitten).


Dacht jouw no-waste hart bij het zien van deze potten met Halloween pickles ook meteen: hé wat zonde van de snijresten van die pompoen? Geen paniek, want als je deze afsnijdsels klein snijdt dan kun je hier met hetzelfde recept nog meer pickles van maken, maar dan in klein gesneden reepjes. Of je maak van deze snijresten een heerlijke herfst soep, puree of saus. Hier vind je een recept voor pompoensoep met miso, gekarameliseerde ui en gember. Of rooster de afsnijdsels in de oven om er bouillonpoeder van te maken. Heb jij nog meer ideeën wat je met de snijresten kunt doen? Laat het hier onder weten in de reacties.  Zo wordt niets verspild en krijg je pure herfst op je bord – fris, zuur, kruidig en een tikje spooky.




Opmerkingen


  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Ferm fermentatie 

bottom of page