top of page
Foto van schrijverMargot

Aardperensoep met spliterwten miso

Als ik een miso proeverij geef dan maak ik daar steevast een soepje bij. Geen miso soep zoals je deze kent uit Japanse restaurants, maar een soepje uit eigen tuin. Onlangs maakte ik aardperensoep voor een proeverij in de Oogstwinkel in Woerden. Een klein risicootje met een proeverij, want niet iedereen houdt van aardperen. Deze knobbelige knolletjes hebben namelijk een uitgesproken smaak. Maar ik houd juist wel van die smaak die men vaak als aards, nootachtig, een tikkeltje zoet en artisjokachtig omschrijft. En ik houd wel van een uitdaging en verras mensen graag met nieuwe smaken. En laat die typische aardperen smaak nou uitermate goed combineren met Spliterwten miso.


Interessant weetje: de aardpeer is overigens uitermate gezond, onder andere omdat het inuline bevat. Maar inuline is voor het menselijk lichaam niet altijd makkelijk op te nemen, dit kan uitmonden tot wat gerommel in de buik en wat dies meer zij. Maar wist je dat wanneer je aardperen eerst fermenteert, je hier helemaal geen last meer van hebt?



Maar vandaag maken we aardperen soep met miso. Miso is een krachtige smaakmaker waar je maar een klein beetje van hoeft te gebruiken om een gerecht in een umamibommetje te veranderen. Een simpel trucje om in no time een heerlijk gerecht op tafel te zetten.















29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page