top of page

De misoโ€™s van Ferm, zijn authentieke gefermenteerde Japanse smaakmakers, met een duurzame hollandse twist. Een smaakmaker die barst van de umami en in tal van toepassingen goed tot zijn recht komt. Alle miso van Ferm is soja vrij en de biologische granen en peulvruchten worden zo dichtbij mogelijk geteeld.

 

De grauwe zoet erwt, ook wel de Kollumer zoete genoemd werd vroeger veel in Nederland geteeld . Met de opkomst van de vergelijkbare maar minder zoete capucijner  verdween de teelt van de grauwe zoete erwt. Want ondanks dat de smaak van de Grauwe zoete lekkerder is, bleek de kapucijner veel efficienter te zijn.  In 2010 werd de teelt van deze erwt een nieuw leven ingeblazen toen Piet Hoekstra uit Sint- Jacobiparochie 6 grauwe erwten kreeg van Jan van der Velde en heeft hieruit nu samen met collega Jaap de Jong uit Oosterbierum weer een letterlijk en figuurlijk bloeiende teelt opgezet. 

Daarnaast bevat de Grauwe zoete erwt de stikstofbindende bacterie van het geslacht rhizobium. Deze bacteriรซn bevatten nitrogenase , het enzym dat in staat is stikstof uit de lucht vast te leggen als voeding in de bodem.  En zeg nou zelf, zo'n smakelijk erwtje met zo'n mooie comeback die ook nog eens goed is voor de aarde verdient toch een hoofdrol in de lokale miso van Ferm. 

 

Wist je trouwens dat het fermentatieproces dat bij miso komt kijken er voor zorgt dat de proteรฏne uit De grauwe zoete erwt beter opneembaar wordt? Dit komt doordat de plantaardige eiwitten tijdens het fermentatieproces eiwitten worden omgezet in peptiden en aminozuren en die zijn veel beter opneembaar voor het menselijk lichaam.  

 

Wil je grotere hoeveelheden bestellen? Neem dan even contact op via de mail.

๐—™๐—ฒ๐—ฟ๐—บ ๐— ๐—ถ๐˜€๐—ผ | ๐—ž๐—ผ๐—น๐—น๐˜‚๐—บ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ & ๐—ฅ๐—ผ๐—ด๐—ด๐—ฒ

โ‚ฌ 9,95Prijs
200 Gram
incl.BTW
Niet op voorraad
  • Grauwe zoete erwt, rogge , koji sporen (Aspergillus Oryzae) en zout.

  • Gluten uit rogge

bottom of page