top of page

Gevriesdroogde yoghurt cultuur voor 4 liter plantaardige yoghurt  per sachet, of  250 liter als je doorent en de moederbatch methode gebruikt.

 

Met deze cultuur maak je een Vegan yoghurt die werkelijk dik wordt wanneer je deze maakt met soyamelk. Deze yoghurt is rijk aan probiotica en vitaminen, maar wordt niet gevoed met dierlijke melksuikers. De cultuur zelf is ook volledig zonder dierlijke zuivel gekweekt.

 

Wanneer je deze cultuur gebruikt met andere plantaardige melksoorten dan soja yoghurt, dan wordt het eindresultaat minder dik. Het zal echter wel alle probiotica en vitaminen bevatten.

 

Vegan yoghurt cultuur

€ 9,45Price
Quantity
  • 1 sachet bevat 3 gram  gevriesdroogde starter voor ruim 250L vegan yoghurt. Door eerst een moederbatch  te maken, haal je het maximale uit 1 sachet.

  • 1. Verwarm de melk tot 40˚C

     

    2. Mix ondertussen de inhoud van 1 sachet met een paar lepels plantaardige melk.

     

    3. Roer todat het een glad mengsel, zonder klontjes,vormt.

     

    4. Voeg het mengsel toe aan 2 tot 4 liter plantaardige melk. 

     

    5. Sluit de pot af en zet op een plek waar het de komende 6 uur ongeveer 40˚is. Denk aan een moderne oven, je slowcooker, een hooimadam, deken kist, fermentatiekast of een warmtemat met en temperatuur controller.

     

    6. Na 6-8 uur zit je plantaardige yoghurt boordevol probiotica en kun je het opdrinken of in de koelkast bewaren, wil je de yoghurt echter nog zuurder hebben, laat de het dan nog maximaal 12 uur door fermenteren.

     

    Houdt van elke batch die je maakt twee eetlepels yoghurt apart, om je volgende batch mee te maken ivp van met de poeder uit het sachet. Je kunt dit tot 4 á 5 keer doen. Check de link hier onder om nog veel meer yoghurt uit de starter poeder te halen.

     

    TIP:  Lees HIER hoe je van je eerste batch vegan yoghurt een Moeder batch maakt, waardoor je veel langer met je sachets kunt doen; tot wel 250 liter per sachet.

     

  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Ferm fermentatie 

bottom of page