top of page

Deze glutenvrije gevriesdroogde koji voor shoyu van biologische boekweit en kikkererwten is geschikt voor het maken van shoyu. Een verpakking  is  genoeg voor 600g koji na hydratatie, en dus minstens 1200g shoyu. Maar je hoeft het niet in een keer op te gebruiken. Mits luchtdicht en vrij van vocht bewaard is deze koji zeer lang houdbaar.

 

Koji is de absolute parel in de wereld van fermentatie. Met koji kun je authentieke fermenten zoals miso, shoyusaus, sake en amazake maken. Maar in de moderne cuisine wordt koji nog veel breder toegepast. Wat denk je bijvoorbeeld van vegan charcuterie of  amino sauzen? 

 

Alle toepassingen zitten barstensvol umami. Wil jij ook aan de slag met dit wonderlijke ferment? Bestel dan nu jouw koji. En laat ons weten hoe het je bevalt. 

 

Deze koji wordt in het Groene Hart van Nederland gefermenteerd en gevacumeerd verzonden. Authentieke koji voor shoyu wordt gemaakt met tarwe en sojabonen, maar Ferm gebruikt liever lokale granen zoals deze biologische boekweit en kikkerwerten . Dit geeft niet alleen bijzondere smaaktonen het verbreed ook de toepassingsmogelijkheden. En door met lokale granen te werken dragen we bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. 

 

Koji  voor shoyu wordt gemaakt door granen en peulvruchten op 30-32˚C en een hoge luchtvochtigheid te fermenterenmet de schimmel Aspergillus Oryzae. Geen zin of ruimte om een omgeving met hoge temperatuur en luchtvochtigheid te creëren? Dan is deze koji iets voor jou. Wil je liever zelf aan de slag? Bouw dan je eigen fermentatiekast met een warmtemat, een temperatuur controller en  een humidifier.  En/of volg de Koji, miso &meer workshop en leer het zelf. 

 

Wil je grotere hoeveelheden koji bestellen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden en prijzen. Ook als je koji op basis van andere granen zoekt kun je contact opnemen. 

 

𝗞𝗼𝗷𝗶 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗴𝗹𝘂𝘁𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷𝗲 𝘀𝗵𝗼𝘆𝘂

€ 18,50Prijs
incl.BTW
Aantal
  • Aspergillus oryzae, parelgort (geslepen gerst)

  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Ferm fermentatie 

bottom of page