top of page

Dit is de kleinste luchtbevochtiger voor in je fermentatiekast of incubator. Deze luchtbevochtiger schakelt simpel met een Inkbird, STC of Raspberrypie en houdt je fermentatiekast op het ingestelde niveau van luchtvochtigheid. Heb je (nog)geen schakel apparatuur? Dan kun je deze luchtbevochtiger ook gewoon aanzetten in je fermentatiekast. Check dan wel regelmatig of het niet te vochtig wordt in je kast. 

 

Wil jij koji of tempeh fermenteren, dan is naast de juiste temperatuur het vochtigheidsniveau een belangrijke factor voor succesvolle fermentatie. Deze mini luchtbevochtiger is een kleine hulp met een groots resultaat. Het juiste vochtigheids niveau zorgt voor een gelijkmatige groei van de schimmelcultuur mits je de granen en/of peulvruchten op de juiste manier hebt gestoomt of gekookt. 

Mini luchtbevochtiger voor fermentatiekast

€ 10,95Prijs
incl.BTW
  • Vul een glas of bakje met water en leg hier de luchtbevochtiger in met de opening naar boven. Zet het glas met water en de luchtbevochtiger in je fermentatiekast of incubator. Plug nu de usb kabel met een stekker in je Inkbird, Stc of Raspberrypie, en stel je apparatuur in.

    Als je geen schakelapparatuur hebt dan plug je de luchtbevochtiger via een stekker rechtstreeks in een stopcontact. Je kunt nu beginnen met fermenteren.

    Let op! Omdat de luchtbevochtiger het water waar hij in drijft verdampt moet je tijdig het water bijvullen. Als de luchtbevochtiger aan staat maar niet meer in het waterdrijft dan gaat hij stuk. 

    Zorg er daarom ook voor dat als je je fermentatiekast niet gebruikt, de luchtbevochtiger uitgeschakeld is. Daarnaast moet je de luchtbevochtiger ook altijd uit het water halen als hij niet in gebruik is. 

bottom of page