top of page

Biologische gevriesdroogde koji  van biologische parelgort, om zelf miso te maken, of voor andere koji-experimenten.  Een verpakking is genoeg voor 600g koji na hydratatie en dus minstens 1200g miso. Maar je hoeft het niet in een keer te gebruiken. Door het vriesdrogen is de koji zeer lang houdbaar, tot wel 10 jaar,  en hoef je de koji niet in een keer te gebruiken, mits luchtdicht en vrij van vocht bewaard.

 

Koji is de absolute parel in de wereld van fermentatie. Met verse koji kun je authentieke fermenten zoals miso, shoyusaus, sake en amazake maken. Maar in de moderne cuisine wordt koji nog veel breder toegepast. Wat denk je bijvoorbeeld van vegan charcuterie of  amino sauzen? 

 

Alle toepassingen zitten barstensvol umami. Wil jij ook aan de slag met dit wonderlijke ferment? Bestel dan nu jouw verse koji. En laat ons weten hoe het je bevalt. 

 

Deze koji wordt in het Groene Hart van Nederland gefermenteerd en gevriesdroogd. Authentieke koji wordt gemaakt met rijst, maar Ferm gebruikt liever lokale granen zoals deze biologische parelgort. Dit geeft niet alleen bijzondere smaaktonen het verbreed ook de toepassingsmogelijkheden. En door met lokale granen te werken dragen we bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. 

 

Ferm vriesdroogt haar koji om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Voorheen verkochten we de koji vers, maar tijdens de verzending gaat de kwaliteit van de koji en de enzymen helaas achteruit. Door de koji te vriesdrogen blijven de enzymen perfect in tact zodat ze in het tweede fermentatieproces bij jou thuis, goed hun werk kunnen blijven doen wanneer jij er aan toe bent. De gevriesdroogde koji is lang houdbaar en hoeft niet in de koeling bewaard te worden Het is wel het beste om de koji luchtdicht, en uiteraard vrij van vocht, te bewaren.

 

Koji wordt gemaakt door granen te enten met de schimmel Aspergillus Oryzae. Geen zin of ruimte om een omgeving met hoge temperatuur en luchtvochtigheid te creรซren? Dan is deze koji iets voor jou. Wil je liever zelf aan de slag? Bouw dan je eigen fermentatiekast met een warmte mat en temperatuur controller en eventueel een humidifier, en/of volg de Koji, miso &meer workshop en leer het zelf. 

 

Wil je grotere hoeveelheden koji bestellen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden en prijzen. Ook als je verse koji op basis van andere granen zoekt kun je contact opnemen. 

 

๐—ž๐—ผ๐—ท๐—ถ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ด๐—ผ๐—ฟ๐˜

โ‚ฌ 17,50Prijs
incl.BTW
Aantal
  • Aspergillus oryzae, parelgort (geslepen gerst)

  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Ferm fermentatie 

bottom of page