Deze glutenvrije gevriesdroogde koji van biologische boekweit is geschikt voor miso, maar ook voor andere koji experimenten. Een verpakking is genoeg voor 600g koji na hydratatie, en dus minstens 1200g miso. Maar je hoeft het niet in een keer op te gebruiken. Mits luchtdicht en vrij van vocht bewaard is deze koji zeer lang houdbaar.
Koji is de absolute parel in de wereld van fermentatie. Met verse koji kun je authentieke fermenten zoals miso, shoyusaus, sake en amazake maken. Maar in de moderne cuisine wordt koji nog veel breder toegepast. Wat denk je bijvoorbeeld van vegan charcuterie of amino sauzen?
Alle toepassingen zitten barstensvol umami. Wil jij ook aan de slag met dit wonderlijke ferment? Bestel dan nu jouw verse koji. En laat ons weten hoe het je bevalt.
Deze koji wordt in het Groene Hart van Nederland gefermenteerd en gevacumeerd verzonden. Authentieke koji wordt gemaakt met rijst, maar Ferm gebruikt liever lokale granen zoals deze biologische boekweit. Dit geeft niet alleen bijzondere smaaktonen het verbreed ook de toepassingsmogelijkheden. En door met lokale granen te werken dragen we bij aan de vermindering van CO2 uitstoot.
Koji wordt gemaakt door granen te enten met de schimmel Aspergillus Oryzae. Geen zin of ruimte om een omgeving met hoge temperatuur en luchtvochtigheid te creรซren? Dan is deze koji iets voor jou. Wil je liever zelf aan de slag? Bouw dan je eigen fermentatiekast met een warmtemat, een temperatuur controller en een humidifier. En/of volg de Koji, miso &meer workshop en leer het zelf.
Wil je grotere hoeveelheden koji bestellen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden en prijzen. Ook als je verse koji op basis van andere granen zoekt kun je contact opnemen.
๐๐ผ๐ท๐ถ ๐๐ฎ๐ป ๐ฏ๐ถ๐ผ๐น๐ผ๐ด๐ถ๐๐ฐ๐ต๐ฒ ๐ฏ๐ผ๐ฒ๐ธ๐๐ฒ๐ถ๐
Aspergillus oryzae, parelgort (geslepen gerst)