top of page

Als je overstapt op een (meer) plantaardig dieet mis je vaak bepaalde smaken. Dat is niet
persé kaas of een ander dierlijk product, maar het is vaak de umami smaak. Hoe leuk is het,
als je die smaak zelf kan  creeëren door fermentatie?
 
Fermentatie vindt plaats door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten,
je creëert hiermee ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde
condimenten, je gebruikt ze om smaak toe te voegen in de keuken of op tafel. Denk daarbij
aan sojasauzen, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, marinades, sambals. De lijst, smaken en
toepassingen zijn eindeloos.
 
Margot van Ferm neemt je in vogelvlucht mee op een wereldreis van smaakbommetjes.
Daarna ga je hands on aan de slag, we passen zeer diverse fermentatietechnieken toe en we
behandelen in ieder geval droogzouten, pekelen, incuberen backslopping. Er wordt
uitgebreid aandacht besteed aan tips& tools en er is ruimte voor al jouw vragen. En
natuurlijk gaan we van alles proeven!
 
Deze workshop vindt plaats bij De Vrijstaat  in Utrecht. De workshop duurt van
13u tot uiterlijk 18u en kost €109,95. Dat is inclusief alle ingrediënten, potten, flessen en
culturen, recepten de proeverij en uiteraard een gefermenteerd drankje
 
Je gaat gegarandeerd met verschillende potten met zelfgemaakte fermenten, en een hoofd
vol fermentatie-inspiratie naar huis om thuis verder te fermenteren.

 

Je kunt bij deze workshop een Fermentatiepot met waterslot met korting bestellen, je ontvangt deze dan tijdens de workshop

𝗦𝗺𝗮𝗮𝗸𝗺𝗮𝗸𝗲𝗿𝘀 | 22 juni '24 | 13-18u | Utrecht

€ 109,95Prijs
incl.BTW
    bottom of page