top of page

Kimchi steelt steeds vaker de show in de keuken of op tafel en wordt ook in Nederland  meer gegeten. Een veelzijdig groenteferment met een kick én een verassende aanvulling op een (meer) plantaardig dieet. Hoe zou het zijn om te leren hoe je zelf dit fascinerende ferment kunt maken?

 

Fermentatie vindt plaats door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten, je creëert hiermee ware smaakexplosies. Op de hele wereld kom je gefermenteerde voeding tegen; kimchi is een bekende variant uit Korea. Maar wist je ook dat er heel veel soorten kimchi bestaan?

 

In deze fermentatieworkshop leer je wat kimchi precies is,waar het vandaan komt en welke culinaire toepassingen er mogelijk zijn. We gaan aan de slag met verschillende technieken en je leert wat er precies in dat potje kimchi gebeurt tijdens het fermentatieproces. Maar ook hoe je dit kunt beïnvloeden en wanneer het voedselveilig is. Na een middag fermenteren ga je naar huis met je eigen veelzijdige kimchi collectie.

 

Margot van Ferm laat je de meest uiteenlopende kimchi soorten proeven. Daarna ga je hands-on aan de slag. Houd je niet zo van pikante smaken? Geen punt, want jij bent aan zet en bepaald zelf hoe pittig je kimchi wordt. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips& tools en er is ruimte voor al jouw vragen.

 

Deze Kimchi workshop duurt van 13.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur en kost €109,95.  Dit is inclusief alle benodigde potten, flessen en ingrediënten, recepten, de uitgebreide proeverij, koffie/ thee en een gefermenteerd drankje.

 

Je kunt bij deze workshop een Fermentatiepot met waterslot met korting bestellen, je ontvangt deze dan tijdens de workshop .

𝗞𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 | 16 nov '24 | 13-18u | Den Haag

€ 109,95Prijs
incl.BTW
    bottom of page