top of page

Gevriesdroogde koji  van biologische rogge, om zelf miso te maken, of voor andere koji-experimenten.  Een verpakking is genoeg voor 600g koji na hydratatie en dus minstens 1200g miso. Door het vriesdrogen is de koji zeer lang houdbaar en hoef je de koji niet in รฉรฉn keer te gebruiken, mits luchtdicht en vrij van vocht bewaard.

 

Koji is de absolute parel in de wereld van fermentatie. Met gevriesdroogde koji kun je authentieke fermenten zoals miso, shoyusaus, sake en amazake maken. Maar in de moderne cuisine wordt koji nog veel breder toegepast. Wat denk je bijvoorbeeld van vegan charcuterie of  amino sauzen? 

 

Alle toepassingen zitten barstensvol umami. Wil jij ook aan de slag met dit wonderlijke ferment? Bestel dan nu jouw verse koji. En laat ons weten hoe het je bevalt. 

 

Deze koji wordt in het Groene Hart van Nederland gefermenteerd en gevriesdroogd, en vervolgens gevacumeerd verzonden. Authentieke koji wordt gemaakt met rijst, maar Ferm gebruikt liever lokale granen zoals deze biologische rogge. 

 

Koji wordt gemaakt door granen te enten met de schimmel Aspergillus Oryzae. Geen zin of ruimte om een omgeving met hoge temperatuur en luchtvochtigheid te creรซren? Dan is deze koji iets voor jou. Wil je liever zelf aan de slag? Bouw dan je eigen fermentatiekast met een warmtemat en temperatuur controller en/of volg de Koji, miso &meer workshop en leer het zelf. 

 

Wil je grotere hoeveelheden koji bestellen of van andere granen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden en prijzen. Ook als je  koji op basis van andere granen zoekt kun je contact opnemen. 

 

๐—ž๐—ผ๐—ท๐—ถ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ด๐—ฒ

โ‚ฌ 17,50Prijs
incl.BTW
Aantal
  • Aspergillus oryzae, tarwe

  • Facebook
  • Instagram

© 2025 Ferm fermentatie 

bottom of page