Butterfly pea is het bloemetje van de Vlinder erwt, de Clitoria ternatea. Dit bloemetje staat bekend om haar opvalende diepblauwe kleur,l wordt oa gebruikt om thee mee te zetten en bevat veel gezondheidsvoordelen.
De blauwe kleur wordt geleidelijk paars wanneer het in aanraking komt met zuur. Wanneer je butterfly pea bloemen toevoegd aan je kombucha of waterkefir krijgt je drank dus een prachtige paarse kleur.
De het bloemetje van de vlinder erwt is zeer rijk aan antioxidanten zoals Anthocyaninen, Flavanoiden en Catechinen. De Anthocyaninen maken de blauwe kleur en helpen bij het bestrijden van radicalen. Flavanoiden ondersteunen de algemene celgezondheid en Cathechinen ken je misschien wel uit groene thee. De laatste antioxidant is goed voor ons metabolisme en de vetverbranding. Butterfly pea beschermt daarnaast tegen celveroudering en heeft een ontstekingsremmend effect.
In de Ayurvedische geneeskunst wordt dit krachtige bloemetje gebruikt als medhya rasayana, wat betekent dat het de cognitieve functies versterkt. Volgens deze theorie stimuleerd de butterfly pea de acetylcholine productie; dat is een neurotransmitter die belangrijk is voor ons geheugen en het leervermogen.
Butterfly pea bevat geen cafeine of theeine en bestaat bekend om haar kalmerende effect.
Bij FERM voegen we daarom graag een aantal bloemetjes toe aan de tweede fermentatie van kombucha of waterkefir.
top of page
€ 5,95Prijs
incl.BTW
bottom of page
