top of page

Als je regelmatig waterkefir maakt dan ken je het probleem van de vijgenpitjes, stukjes van dadels of rozijnen en  andere kleine stukjes die tussen je kefirkorrels komen. Als je die heel lang laat zitten dan gaan zaadjes of pitjes uiteindelijk afbrereken en geven ze een ongewenste smaak. 

 

Uiteraard kun je die pitjes of zaadjes tussen je korrels uit gaan vissen, maar dit gaat niet zo makkelijk en kost vaak tijd. 

 

Daarom fermenteren wij onze waterkefir graag met vijgenzakjes. Je doet de vijg(en) in het zakje en je hangt het zakje in je pot met waterkefir. Zodoende kan de vijg wel haar werk doen in het fermentatieproces maar blijven alle pitjes in het zakje zitten. Als de eerste fermentatie klaar is, dan haal je het zakje gemakkelijk uit de pot en kun je de vijgen weggooien. Als je het zakje omspoelt spoel je meteen de pitjes er uit en daarna kun je het zakje opnieuw gebruiken voor je volgende batch waterkefir. 

 

Deze zakjes zijn ook heel handig voor bv kruiden die veel kleine stukjes achter laten in je waterkefir of andere fermenten. Zo heb je wel de smaak maar hoef je niet te zeven. 

Vijgenzakje voor waterkefir

€2.00Price
Sales Tax Included
Quantity
    • Facebook
    • Instagram

    © 2022 Ferm fermentation 

    bottom of page