top of page

Een fermentatieklem zorgt er voor dat alle groente en fruit in jouw fermentatiepot onder het vocht blijven staan zonder dat jij er omkijken naar hebt. 

 

Alle (stukjes) groenten en fruit die boven het vocht oppervlak uitsteken vormen een risico op ongewenste microben zoals schimmels en bijvoorbeeld kahmgist. Met behulp van dit drukplaatje blijven alle stukjes onder het fermentatievocht en heb jij daar geen omkijken meer naar. 

 

De Fermentatieklem zorgt dat er tussen de deksel en de pekel geen groente zit. En zorgt er ook meteen voor dat je de juiste hoeveelheid zuurstof behoudt tussen vochtoppervlak en deksel. Deze hoeveelheid zuurstof is nodig voor de drukopbouw die ontstaat tijdens het fermentatieproces. Als de pot te vol is gaat deze namelijk overstromen als er niet afdoende lege ruimte in de de pot is. 

 

De fermentatieklem zijn foodgrade en gemaakt van bpa vrij plastic. Ze zijn makkelijk schoon te maken en kunnen in de vaatwasmachine. Uiteraard gooi je ze niet weg na het fermenteren en gebruik je ze gewoon opnieuw bij je volgende fermentatieproject.

 

  • Smaak- en reukloos
  • Veroudert niet
  • BPA vrij
  • Voedselveilig

 

 

Fermentatieklem

€2.95Price
Sales Tax Included
    bottom of page