top of page

Biologische koji om zelf miso te maken, of voor andere koji-experimenten. 

 

Koji is de absolute parel in de wereld van fermentatie. Met verse koji kun je authentieke fermenten zoals miso, shoyusaus, sake en amazake maken. Maar in de moderne cuisine wordt koji nog veel breder toegepast. Wat denk je bijvoorbeeld van vegan charcuterie of  amino sauzen? 

 

Alle toepassingen zitten barstensvol umami. Wil jij ook aan de slag met dit wonderlijke ferment? Bestel dan nu jouw verse koji. En laat ons weten hoe het je bevalt. 

 

Deze koji wordt in het Groene Hart van Nederland gefermenteerd en gevacumeerd verzonden. Authentieke koji wordt gemaakt met rijst, maar Ferm gebruikt liever lokale granen zoals deze biologische parelgort. Dit geeft niet alleen bijzondere smaaktonen het verbreed ook de toepassingsmogelijkheden. En door met lokale granen te werken dragen we bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. 

 

Koji wordt gemaakt door granen te enten met de schimmel Aspergillus Oryzae. Geen zin of ruimte om een omgeving met hoge temperatuur en luchtvochtigheid te creรซren? Dan is deze koji iets voor jou. Wil je liever zelf aan de slag? Volg dan eens een workshop en leer het zelf. 

 

Wil je grotere hoeveelheden koji bestellen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden en prijzen. Ook als je verse koji op basis van andere granen zoekt kun je contact opnemen. 

 

Let op; verse koji kan alleen binnen Nederland verzonden worden

 

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—ท๐—ถ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ด๐—ผ๐—ฟ๐˜

โ‚ฌ 14,50Prijs
500 Gram
incl.BTW
Niet op voorraad
  • Aspergillus oryzae, parelgort (geslepen gerst)

bottom of page