top of page

Als je overstapt op een (meer) plantaardig dieet mis je vaak bepaalde smaken. Dat is niet
persé kaas of een ander dierlijk product, maar het is vaak de umami smaak. Hoe leuk is het,
als je die smaak zelf kan  creeëren door fermentatie?
 
Fermentatie vindt plaats door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten,
je creëert hiermee ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde
condimenten, je gebruikt ze om smaak toe te voegen in de keuken of op tafel. Denk daarbij
aan sojasauzen, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, marinades, sambals. De lijst, smaken en
toepassingen zijn eindeloos.
 
Margot van Ferm neemt je in vogelvlucht mee op een wereldreis van smaakbommetjes.
Daarna ga je hands on aan de slag, we passen zeer diverse fermentatietechnieken toe en we
behandelen in ieder geval droogzouten, pekelen, incuberen backslopping. Er wordt
uitgebreid aandacht besteed aan tips& tools en er is ruimte voor al jouw vragen. En
natuurlijk gaan we van alles proeven!

 

Deze  workshop vindt plaats bij ELO foodhub in Amsterdam en duurt van 13.00 uur tot circa 18.00 uur en kost €109,95. Dit is inclusief alle benodigde potten, flessen en ingrediënten, starters, recepten en de proeverij, koffie/ thee én een gefermenteerd drankje. 
 

Je gaat gegarandeerd met verschillende potten met zelfgemaakte fermenten, en een hoofd
vol fermentatie-inspiratie naar huis om thuis verder te fermenteren.

 

Je kunt bij deze workshop een Fermentatiepot met waterslot bestellen, je ontvangt deze dan tijdens de workshop.

𝗦𝗺𝗮𝗮𝗸𝗺𝗮𝗸𝗲𝗿𝘀 | 9 feb '25 | 13-18u |Amsterdam

€ 109,95Prijs
incl.BTW
Niet op voorraad
    • Facebook
    • Instagram

    © 2025 Ferm fermentatie 

    bottom of page