top of page

 

 

Deze workshop staat momenteel niet ingepland. Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden als de Koji, miso & meer workshop weer ingepland wordt? Meld je dan aan voor de wachtlijst

 

Ben jij toe aan de next level in fermentatie? Laat je je graag verrassen of ben je een enorme misofan en duik je graag meteen in het diepe? Of Ben je vegan wil je meer weten over dit plantaardige eiwitrijke ferment? Dan is deze workshop over het Japanse ferment Koji op jouw lijf geschreven.

 

Koji wordt ook wel het witte goud in de wereld van fermentatie genoemd. Dat komt door de rijke umami smaak die het creëert. Koji is een schimmelfermentatie wat ten grondslag ligt aan fermenten zoals miso, soja of shoyu saus, sake, amazake en heel veel aminosauzen en -pasta’s. Wat ooit begon als een traditioneel Japanse ferment is tegenwoordig een wereldwijde smaakmaker die menig chef en thuiskok prikkelt.

 

Margot van Ferm werkt dagelijks met deze donsachtige schimmel en levert deze aan zowel restaurants als particulieren. Maar het liefst leert ze jou hoe je dit veelzijdige ferment zelf kunt maken, om zo haar passie voor dit ferment te verspreiden. Om dezelfde reden maakt ze ook deel uit van het Europees miso instituut waar ze je graag meer over verteld.

 

Benieuwd wat je in deze workshop gaat doen? Je leert alles over koji, welke umamirijke mogelijkheden het biedt met lokale ingrediënten én je gaat hands-on aan de slag. Je start twee verschillende soorten koji’s.

 

Je krijgt uitgebreid uitleg hoe je dit thuis kunt fermenteren en wat je daar voor nodig hebt. Beschik je thuis niet (direct) over de mogelijkheden, dan kun je jouw koji in de fermentatiekasten van Ferm laten fermenteren en wordt het daarna naar jouw verstuurd. Thuis kun jij er vervolgens een miso en een sojasaus van maken. Verder maak je tijdens de workshop ook een miso, een shio koji en wellicht nog meer. En uiteraard ga je ga je uitgebreid proeven van de zeer uiteenlopende koji fermenten.

Na een middag fermenteren ga je gegarandeerd naar huis met je eigen koji-collectie, een hoofd vol fermentatie inspiratie én nieuwe kennis.

 

Deze workshop vindt in verband met de benodigde faciliteiten plaats in Amstelveen of Rotterdam. De workshop duurt van 13 tot uiterlijk 18u en kost €119,95. Dat is inclusief alle ingrediënten, potten, flessen en culturen, recepten en de proeverij. Zie je het (nog) niet zitten om je koji thuis 2 dagen op 30°C te fermenteren? Voor 9,95 extra wordt het bij Ferm gefermenteerd en naderhand tegen verzendkosten naar jou verzonden. Deze optie kun je ook tijdens de workshop nog bijboeken nadat je de uitgebreide uitleg hebt gehad.

 

*Alle workshops van Ferm zijn vegan. Heb je een glutenallergie, vermeld dit dan even in de opmerkingen bij je bestelling of neem even contact op om te overleggen. 

𝗞𝗼𝗷𝗶, 𝗺𝗶𝘀𝗼 & 𝗺𝗲𝗲𝗿 | ontvang als eerste nieuwe data

€ 119,95Prijs
incl.BTW
Niet op voorraad
  • Bij elke workshop is er een minimaal aantal deelnemers nodig, om de workshop door te laten gaan. Dit aantal verschilt per locatie. Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn en de workshop niet door kan gaan, dan wordt iedereen tijdig persoonlijk op de hoogte gebracht.

bottom of page